Adoptionspodden

Categories

general

Archives

2015
July
June
May
April
March
February

2014
December
November
October
September
June
May
April
March
February
January

July 2014
S M T W T F S
     
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Syndication

Mary Juusela är född i Indien och hon har skrivit boken Den stora återresan där hon följer några familjer som gör sin första återresa. Mary är den enda i världen som intervjuat 700 familjer om adoption och vi pratar om de vanligaste frågorna dessa famljer har haft. 

Med Pablo Paez

Direct download: MaryJuusela_Adoptionspodden.mp3
Category:general -- posted at: 11:39am CEST

Programledaren och journalisten Klara Zimmergren berättar om hennes liv innan och efter hon blev mamma genom adoption. Vi pratar också om barnlöshet och om vad man inte ska fråga folk. 

Med Pablo Paez

Direct download: Klara_Zimmergren.mp3
Category:general -- posted at: 7:18pm CEST

Shanthi Rywall Menon är född i Indien. Shanthi jobbar som stå upp komiker, På P3 och har sin egen föreställning där hon pratar om ADHD. Vi pratar om Shanthis uppväxt med sin pappa som själv var halv-indier, om mobbningen i skolan och kampen för en mer jämnställd komiker-branch och om adoption.

Med Pablo Paez 

Direct download: Shanthi_Rydwall_Menon_Adoptionspodde.mp3
Category:general -- posted at: 1:38pm CEST

Musikern Kristin Amparo berättar om mötet med sin biologiska familj. Vi pratar om hennes uppväxt och om hennes pappas tidiga bortgång. Jag tar även reda på hur Kristin gör när hon skapar sin musik och om hennes kamp för att få fler kvinnor in i musikbranschen.

Med Pablo Paez

Direct download: Kristin_Amparo_adoptionspodden.mp3
Category:general -- posted at: 7:38pm CEST

Anna Amazeen är född i Pakistan och kom till Sverige på 60-talet. Hon har arbetar som bland annat adoptionrådgivare och berättar om sin uppväxt i Göteborg. Vi pratar också om the doll test samt vad USA och Sverige kan lära av varandra.

Med Pablo Paez

Direct download: Anna_Amazeen.mp3
Category:general -- posted at: 10:52pm CEST

Maria Diemar är född i Chile och uppväxt i Stockholm. Numera bor hon i Texas där han bland annat undervisar i spanska. Vi pratar om språk och tanken på att ha hemspråk för adopterade från tidig ålder och om tiden hon fick med sin biologiska syster.

Med Pablo Paez

Direct download: Maria_Diemar.mp3
Category:general -- posted at: 7:00am CEST

Daniel är själv född i Sri Lanka och har skrivit en uppsats om barn som bott på barnhem som inte blev adopterade. Hur blev livet för dom? Detta och mer pratar vi om.

Med Pablo Paez

Direct download: Daniel_Cidrelius.mp3
Category:general -- posted at: 12:30am CEST

Jyothi är född i Indien och kom till Sverige som femåring. Här berättar Jyothi bland annat om minnerna från barnhemmet och uppbråttet från sin mamma. Vi pratar också om hennes dokumentäfilm som handlar om adoption. Jyothi är också personen bakom instagramkontot EnStenhårdJävlaBrud #enstenhårdjävlabrud

Med Pablo Paez

Direct download: Jyothi_Swahn.mp3
Category:general -- posted at: 12:11am CEST

Marlene föddes i Venezuela och blev under sin uppväxt utsatt för olika sorters övergrepp. Hon berättar här hur hon tacklade detta i vuxen ålder. Vi pratar också om närståendeadoption som Marlene har erfarenhet av.

Med Pablo Paez

Direct download: Marlene_Berg.mp3
Category:general -- posted at: 5:57pm CEST

Conny Norén är nybliven pappa till en tjej som är född i Colombia. Han berättar om tiden det tog innan, och glädjen när han blev pappa. Vi pratar om anknytningstiden och Pablo svarar på några frågor från Conny.

Med Pablo Paez

Direct download: Conny_Noren.mp3
Category:general -- posted at: 12:01am CEST